Як ялина самбука?

Самбука – щільний безбарвний лікер з інтенсивним анісовим ароматом та легким відтінком трав. Він досить міцний – від 38 до 42 % алкоголю та солодкий – цукру не менше 350 г/л. В основі напою дистиляти зеленого та зірчастого анісу, приправлені запашними травами та спеціями.

Традиційний італійський спосіб вживання самбука con mosca (буквально "з мухами"); самбуку подають із трьома кавовими зернами, кинутими в напій. Вони символізують здоров'я, багатство та щастя. Самбуку п'ють і в чистому вигляді дуже сильно охолодженої як діжестив. Напій підпалюють у стосі, дають горіти.

Анісовий лікер можна віднести до розряду аперитиву чи діжестиву. Це напій, який позитивно впливає на систему травлення. Тому часто його вживають до або після їжі саме у чистому вигляді. Все просто і без "трюків" – в стопку налити 40-50 мл самбуки і випити, нічим не закушуючи, не розбавляючи та не запиваючи.