Як називаються люди, які перевіряють їжу?

Ресторанний критик — спеціаліст у галузі кулінарії та ресторанного бізнесу, який займається професійним рецензуванням закладів громадського харчування.

Унікальність професії професійних дегустаторів (ще їх називають "панелістами" або "тренованими панелістами") полягає в здатності розібрати смак і аромат на складові.

Росспоживнагляд – найголовніший перевіряючий орган у сфері громадського харчування. Це вимоглива організація, що перевіряє, яка перевіряє весь спектр санітарних питань у закладі та дотримання СанПіНів. Інспекції бувають плановими та проводяться не частіше, ніж раз на три роки (п. 2 ст.

Ресторатор (фр. restaurateur) — творець, власник ресторану (мережі ресторанів). Підприємець, який розробляє концепцію ресторану і реалізує її у створенні свого закладу чи реалізації проекту ресторану за замовленням.