У чому різниця між коньяком та лікером?

Лікер, на відміну від коньяку, арманьяка, рому, віскі та інших видів міцного алкоголю, не є будь-яким конкретним напоєм із заданими органолептичними характеристиками, лікер – це збірний термін для позначення великої групи алкогольних напоїв, які можуть значно відрізнятися один від одного.

Лікер (від фр. liqueur; лат. liquor – "рідина") – ароматний, як правило солодкий алкогольний напій з фруктових та ягідних соків, настоїв запашних трав з додаванням коренів та прянощів.

Коньяк (фр. cognac) – міцний алкогольний напій (різновид бренді), який виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.

Основні правила вживання такі: Лікерна чарка невелика, до 30 мл, і на ніжці. Обсяг повинен бути таким, щоб лікер можна було випити одним ковтком або довго смакувати. Якщо немає спеціальних вказівок щодо температури напою, його слід помірно охолодити до 12—20 °C.