У чому містяться поліненасичені жирні кислоти?

Крім лосося, до топ-3 входять атлантична скумбрія та оселедець. Також багаті омегою-3 анчоуси, кижуч, мойва, сардини, тунець, форель, барабулька та інші види. Не забувайте і про морепродукти: ікру, кальмари, устриці, мідії, молюски. З усіх горіхів у волоського найвищий рівень вмісту омеги-3 – 9,08 г на 100 г.Oct 27, 2021

Поліненасичені жирні кислоти є одним з дуже важливих базових елементів здоров'я людини і належать до незамінних факторів харчування.з Омега -9:

  • олеїнова кислота
  • ерукова кислота
  • ейкозенова кислота
  • мідова кислота
  • елаїдинова кислота
  • нервонова або селохолева кислота

Омега-3 кислоти "очищають" стінки судин від надлишку "поганого" холестерину, запобігаючи утворенню "холестеринових бляшок". Поліпшують в'язкість крові та нормалізують артеріальний тиск. Підвищують рівень «хорошого» холестерину – ЛПВЩ (ліпопротеїди високої щільності). Зміцнюють стінки судин, роблячи їх еластичними.

Поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) (англ. polyunsaturated fatty acids (PUFAs)) – жирні кислотимолекули яких мають не менше двох подвійних та/або потрійних вуглець-вуглець зв'язків. Відіграють значну роль у фізіології людини та тварин.