Скільки варити компот із суміші?

У киплячу воду акуратно всипають вимиті ягоди чи фрукти і варять на повільному вогні не довше 10-15 хвилин. Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів та корисних властивостей. Цукор всипають до смаку, в середньому це склянка цукру на 2 літри води.

Середній час приготування компоту зі свіжих фруктів та ягід складає від 5 до 15 хвилин після закипання. Не потрібно перетравлювати напій, він настоїться і набере смак доки остигає. Як тільки вода з фруктами закипить, переведіть вогонь під каструлею на слабкий режим.

Але якщо ви купили готову компотну суміш і в ній виявилося багато сміття або навіть піску, то замочіть її у воді хвилин на 10-15 – складки на зморщених сушених фруктах розправляться і можна буде добре відмити їх від бруду. Потім наповнимо каструлю трьома літрами чистої води та поставимо її на вогонь.