Скільки Сковіллей в Хабанеро?

Більшість хабанеро оцінюють від 200 000 до 300 000 за шкалою Сковілла.

світі чилі Naga Jolokia (відомого також як Bhut jolokia), гострота якого досягає 1041427 сковилів.

  • Перець хабанеро: 300 000 сковилів
  • Пірі-пірі: 150 000 сковилів
  • Чилі перець халапеньо: 30 000 сковилів
  • Кайєнський перець: 20 000 сковилів
  • Перець чилі Red Hot: 15 000 сковилів
  • Перець чилі: 1500 сковилів

Найгостріший перець у світі: "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому сягає 1569300 одиниць (ЄШС). Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС Книга рекордів Гіннеса в 2013 році назвала його найгострішим у світі різновидом перцю-чілі.

Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – це одиниця вмісту капсаїцину в перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський вчений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).