Зернові браги краще не тримати довше 14 днівОднак це не означає, що після вказаного терміну все втрачено, потрібно переганяти, але якість самогону може бути гіршою.
Якщо помістити брагу в самогонний апарат раніше за термін її готовності, то частина цукру просто пропаде, і загальна кількість самогону зменшиться. Якщо ж перетримати брагу, то вона скисне, і якість напою помітно погіршиться.
Термін придатності браги у холодильнику (льоху) – до 6 місяців. Слід враховувати, що після піврічного зберігання смак самогону буде дещо гіршим через окислювальні та інші реакції.
Ознаки прокислої браги:
- відсутня чи неправильно встановлений гідрозатвор;
- раптове припинення бродіння;
- різкий, що «б'є в ніс», оцтовий запах;
- обпікає кислий смак, іноді навіть зводить вилиці.
Sep 7, 2016