Скільки білка у м'язах?

Якщо ви хочете набрати м'язову масу, білка потрібно менше, ніж здається. Загалом, споживання білка в кількості 0,8-1,2 г/кг на деньплюс тренування з обтяженням плюс адекватна кількість калорій для підтримки (або набору) маси – ось потрібний вам рецепт побудови м'язів.Nov 22, 2017

Міозин – основний м'язовий білок; зміст його в м'язах досягає 65%. Молекули складаються з двох поліпептидних ланцюжків, у кожному з яких міститься більше 2000 амінокислот.

КомпонентВідсоток від сирої маси
білки16,5—20,9
глікоген0,3—3,0
фосфогліцериди0,4—1,0
холестерин0,06—0,2

М'яз складається всього на 20% з білка, все інше – вода, жир та інший сухий залишок. Тому в середньому на будівництво 1 кг "м'яса" потрібно близько 15-20 грам чистого білка. Виходить для того, щоб додати 1-2 см більше біцепса у розмірі або 1 кг м'язів потрібно вжити близько 200 грам чистого білка.

Білок Білки – будівельний матеріал для м'язів. Оптимальна норма їх споживання зростання маси – 1,5–2,5 р на 1 кг ваги.