Що приготувати до вина?

Що найчастіше подають до провину

  • тверді, напівтверді та м'які сорти сиру;
  • м'ясо (нарізка, м'ясні страви);
  • хліб, бісквіти, крекери;
  • фрукти;
  • риба;
  • чіпси, картопляні та фруктові;
  • оливки.

Червоне сухе вино чудово поєднується з твердими сирами та м'ясними. закусками. Сировокопчені ковбаси, тонкі скибочки в'яленого стегенця або гарна шинка допоможуть розкрити букет напою. Можна подати і салат, але нехай у ньому теж буде сир чи м'ясо. Напівсухе червоне складає прекрасну пару зі зрілими сирами.

Для легкого фуршету можна подати тарілку із зрілими сирами та м'ясними делікатесами: хамон, ковбаси, копченості. До червоного напівсолодкого провину потрібно подавати простіші страви. Це може бути курка, індичка чи качка. Також допускаються жирні сорти риби, креветки під соусом, сири та ковбасні вироби.