Навіщо можна використовувати шпинат?

Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди. Шпинат добре поєднується з м'ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів та піци, смузі та соки.

Шпинат допомагає позбутися запорів і нормалізує перистальтику. Також шпинат сприяє виведенню з організму шлаків та токсинів. Високий вміст заліза в продукті допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну в крові, завдяки чому тканини організму краще забезпечуються киснем.

Який шпинат корисніший: сирий або приготовлений Те ж саме вірно і щодо B9: свіжий шпинат забезпечує 49% добової норми, а підготовлений шпинат – Тільки 38%. Однак підготовлений шпинат містить трохи більше вітамінів А, В6, К та рибофлавіну.

Користь шпинату для жінки Шпинат Добре справляється з насиченням тіла мінералами і вітамінами. Він корисний при порушеннях менструального циклу завдяки високим дозам вітамінів групи В. Допомагає усунути біль унизу живота при порушеннях циклу. Лікарі часто рекомендують зелені листові овочі за ймовірності викидня.