Де менше цукру брют чи екстра драй?

Брют – сухе ігристе вино, в якому за визначенням не повинно бути й натяку на солодощі. Вміст цукру не перевищує 12 г/л. Екстра драй (Extra Dry або Extra Sec) – трохи солодше, ніж брют. Кількість цукру у ньому може становити 12-17 г/л.

Шампанське брют – сухе ігристе вино, яке відрізняється низькою кількістю цукру. Брют поділяється на кілька видів, згідно з кількістю цукру: класичний брют – 0,6-1,5% (0-12 г/л) екстра брют – 0,3-0,6% (0-6 г/л)

Extra Dry (Extra Sec) – 12-17 гр. цукру на літр. Sec – 17-32 гр. цукру на літр.

Якщо брют – це сухе вино, то екстра драй має бути більш сухим? Не-а, дадуть відповідь виробники вин. Ми вирішили, що з ігристими все по-іншому … Не вникайте, просто запам'ятайте: що в екстра драй цукру 12-17 грамів, більше, ніж у брюті.