Чим відрізняється кава купаж від арабіки?

Одна з причин того, що смак купажу має більш насичений у тому, що в ньому більше кофеїну порівняно з арабікою 100% . Насправді, в зернах робусти міститься 2,7% кофеїну, коли в арабіці всього 1,5%. Важливо знати, що арабіка містить майже 60% більше ліпідів і майже вдвічі концентрацію цукру, ніж робуста.

Від процентного співвідношення сортів у купаж залежить не тільки смак і рівень кофеїну в напої, а й вартість: чим вищий відсоток робусти, тим нижча ціна. Найбільш популярний купаж: 80% арабіки для смаку та аромату та 20% робусти ―для бадьорості та відновлення сил.

Арабіка цінується за великий вміст у ній олій, цукру та ліпідів та низький в'яжучий смак. Робуста містить багато кофеїну і за рахунок цього має гіркий смак та велику фортецю. За смаковими якостями та ароматом вона в рази поступається арабіці. Її не використовують для приготування кавового напою у 100%-ному вигляді.

Найкращі сорти арабіки! Мокко (Ефіопія) – ця кава арабіка неспроста вважається одним із найкращих у світі, завдяки своїм насиченим смаковим якостям, глибокому аромату та особливому смаку.