Який відсоток крохмалю у бульбах картоплі?

Бульби середнього розміру, мають вміст крохмалю 16-17 у відсотковому співвідношенні. Пай. Картопля рання, має високий відсоток крохмалю, що досягає 18%, легко адаптується до особливостей клімату, має приємний смак із солодкуватим присмаком після термічної обробки.

Умовно розрізняють сорти картоплі з високим вмістом сухих речовин (понад 25%), середнім (22-25%) і низьким (менше 22%). Крохмаль становить 70-80% всіх сухих речовин бульба.

В більшості випадків картопля з білою м'якоттю більше насичений крохмалем. Бульби з жовтизною раніше вважалися кормовими. Проте вчені після проведених досліджень з'ясували, що такий відтінок м'якоть набуває через підвищений вміст каротину.

При порівнянні яблука та картоплі ми можемо побачити, що йодне синє – фіолетове фарбування на зрізі бульби картоплі помітно яскравіше, а на стиглому яблуку йод не змінив свого кольору – значить у картоплі крохмалю більше. У дозрілих яблуках немає крохмалю.