Який рис найкращий для здоров'я?

«Найкориснішим сортом рису вважається бурий. Він знижує „поганий“ холестерин, благотворно впливає на роботу серця, нервової системи, покращує роботу ШКТ, сприяє зниженню ваги. Бурий рис має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому і показаний діабетикам.Sep 20, 2021

Трохи інакше, але не менше сприятливо справи з пропареним рисом. Сам по собі пропарений Мал не несе шкоди, а користь від його вживання в їжу полягає в почутті насичення через складні вуглеводи і меншу кількість насичених жирів, що сприятливо позначається на роботі серця.

Нешліфований Мал (Бурий, червоний або чорний), в якому збережена оболонка, вважається більш корисним, але вариться вдвічі довше і в готовому вигляді не такий м'який, як очищений Мал.

Найбільш корисний нешліфований МалСклад: дикий, чорний, коричневий, бурі сорти. Вони підходять для раціону при збалансованому харчуванні та деяких дієтах. У білому шліфованому рисі значно менше корисних речовин, має високий глікемічний індекс, тому краще вибирати різні види нешліфованого рису.