Який градус має бути після першої перегонки?

Фортеця самогону після першої перегонки здебільшого становить 45-60 градусів.

Першу перегону рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуси 7-10 в цівку, або до 98 градусів у кубі. Зазвичай рекомендують першу перегонку виробляти на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.

Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів і хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.

В ході другий перегонки спирт-сирець перетворюється на чистий етиловий спирт міцністю 92-96°С. Цей процес називається «ректифікація», і його можна проводити з допомогою колони «Професіонал».