Яким має бути справжній стейк?

«Щоб прожарювання було якісним, стейк має бути не тонше трьох і не товщі десяти сантиметрів», – Каже Кирило. Стандартна товщина стейку коливається в межах 3-5 см (у нашого шматка – 3,5 см).

Правило 1. Щоб стейк вийшов м'яким, м'ясо повинно бути витриманим. Коли купуєте м'ясо в супермаркеті, дивіться не на дату упаковки, а на дату вибою (вона також повинна бути вказана) та відлічуйте від неї 20-25 днів. Якщо використовувати свіже м'ясо, стейк вийде жорстким, бо м'яз у шматку м'яса не розслаблений.

Стейк (Від англ. Steak – шматок м'яса) – товстий шматок обсмаженого м'яса. Стейк з найкращих частин яловичини зазвичай називається просто стейком (Іноді також біфштексом (англ.

Колір м'яса повинен бути насиченим, рівномірним, червоним, жир – лише білий. Для рівномірного прожарювання важливо, щоб зріз шматка був рівним. Як і з будь-яким м'ясом, свіжість стейка можна перевірити, натиснувши на нього пальцем: якщо швидко повертає форму, то перед вами свіжий шматок.