Які фрукти можна їсти під час цукрового діабету?

Найбільш корисними вважаються аґрус, ананаси, кавуни, авокадо, брусниця, персики, лимони, чорні ягоди (особливо чорниця), черешня, грейпфрути, груші, яблука, ожина, малина, мандарини, диня, абрикоси, папайя, апельсин червона), суниця, полуниця, вишня, журавлина.

Які солодкі продукти допомагають зменшити рівень цукру в крові? За зниження рівня цукру в крові відповідає інсулін. Він виробляється підшлунковою залозою у відповідь на надходження їжі в організм.Фрукти:

  • яблука (ГІ 30-40);
  • апельсини (ГІ 35);
  • груші (ГІ 34);
  • персики (ГІ 30);
  • сливи (ГІ 22);
  • абрикоси (ГІ 20).

Oct 25, 2022

Вчені заявили, що ягоди з великою кількістю антоціанів здатні знижувати резистентність до інсуліну До них відносяться чорниця, малина, полуниця та ожина, повідомляє радіо КП. Також знизити рівень цукру в крові можуть апельсини, які мають антидіабетичний ефект.

Віддай перевагу корисним ненасиченим жирам: оливкова олія, лосось, оливки та маслини, горіхи (особливо сирі мигдальні та волоські), авокадо – такий багатий асортимент допомагає знизити рівень цукру в крові.