Яке вино вважається шампанським?

Шампанське ігристе вино, виготовлене у французькому регіоні Шампань із встановлених сортів винограду методом вторинного бродіння вина у пляшці. Назва напою походить від назви провінції Шампань, де розташований цей регіон.

Те, що сьогодні прийнято називати шампанським, було винайдено наприкінці 17 століття у французькій провінції Шампань. Саме ця територія подарувала назву напою. В сутності, шампанське є одним з різновидів ігристого вина.

Слово «шампанське» стало загальним, проте це докорінно неправильно: так можна називати лише напої із французької провінції Шампань. Інші вина, насичені вуглекислим газом, правильно називати просто ігристими. Вино вважається таким, якщо тиск усередині пляшки становить 3 або більше атмосфери.

Шампанське виготовляється традиційним методом і, на відміну від ігристого вина, Вироблений за методом Шарма-Мартінотті, витримується на дріжджовому осаді протягом певного часу. Для різних сортів шампанського термін витримки може змінюватись від 9 до 36 і більше місяців.