Яке м'ясо називають корейкою?

М'ясо корейка – це спинна частина туші яловичини, баранини, але частіше свинини з кісточкою. Її ще називають свиняча котлета на кістки. Крім м'якоті, у продукті присутні ребра, невеликий відруб хребта та мінімум сала. Деякі люди плутають цю вирізку з карбонадом, але така думка помилкова.

Як виглядає свиняча корейка? Зовні це подовжений шматок м'яса правильної форми рівного рожевого кольору. Найчастіше можна бачити свинячу корейку на реберцях. І хоча у такому вигляді вона виглядає дуже апетитно, деякі кулінари перед приготуванням вважають за краще акуратно їх видаляти.

Корейка – Вид м'яса; назва частини спинки (по обидва боки хребта) у тушах свинини, яловичини та баранини.

Через досить щільну структуру м'якоті свинячу корейку смажать або запікають, попередньо видаливши жирову тканину. Найкраще ця частина свинячої туші підходить для приготування котлет, шніцелів, відбивних, шашлику та азу.