Яка має бути відстань від вугілля до м'яса?

Збільшення – сприятиме недостатності тепла. Для приготування шашлику потрібно 5-10 см вугілля. Відстань від них до м'яса не повинно перевищувати 10 см.19 Apr 2021

Справа в тому, що при смаженні відстань від м'яса до вугілля має бути не більше 10 сантиметрів (чотири пальці руки), а вугілля в мангале має лежати в один шар. Завдяки цьому м'ясо смажиться на променистої енергії. Якщо відстань буде більшою, то м'ясо буде вже не смажитися, а паритися на теплому повітрі.

Для березового вугілля розрахунок йде 1:4 Що означає – на смаження 4 кг м'яса знадобиться приблизно 1 кг вугілля. Т. е. мішок деревного вугілля на 5 кг дозволить вам посмажити 20 кг м'яса.

Зрозуміти, що вугілля готові до смаження м'яса, можна за білим нальотом. Він з'являється лише після того, як вугілля повністю прогорять. Перед тим, як укладати м'ясо на мангал, слід змахнути попіл. вугіллящоб він не потрапляв на м'ясо.