Як змінюється маса макаронів при варінні?

Вага макаронних виробів збільшується у 4 рази. Час варіння макаронних виробів залежить від їх типу та фактури, наприклад, вермішель вариться 12-15 хвилин, локшина – 20-30, а макарони 35-50. Відварені макаронні вироби використовуються не тільки як самостійні страви, але і як гарніру до м'яса, риби або овочів.

У гранованій склянці міститься 190 г макарон, у тонкому – 230 г. Якщо ви зварили каструлю макароні хочете відміряти собі порцію, то беріть столову ложку – в ній міститься 33 грами готового продукту.

175 Ккал готового продукту. Таким чином, калорійність 100 м. готових макарон із твердої пшениці, можна вважати рівною 175 Ккал.

Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 грамів пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від форми.