Як заварювати зелений чай протокою?

ЗАВАРИВАННЯ ПРОЛИВОМ Заварювання протокою є традиційним китайським методом приготування чаю, і залишається найпоширенішим у цій країні. Суть методу полягає у дуже швидкому заварюванні чайного листа (кілька секунд), після чого настій зливають і одразу п'ють; і так повторюють багато разів.

Можна випити або розлити чашками ваших товаришів. Після того, як випили відразу залити чайний лист водою знову на ці 5-10 секунд. Таким чином, за один раз можна пролити через чайний лист щонайменше 1 літром води. П'ють за принципом «Відпив — часткою, долив — відпий».

Навіщо зливають першу заварку у чаю? У словнику злив першої заварки називається промиванням чаю. У китайській мові є словосполучення «січа», що пояснюється, як промивання, яке видаляє домішки поверхні чаюдля повного розкриття аромату.