Як заморозити бульйон?

Варіть близько години з моменту закипання. Охолодіть каструлю із заготівлею. На поверхні утворюється жирок, ми процідимо бульйон перед заморожуванням, щоб забрати з нього все зайве. Через сито проціджуйте бульйон прямо в контейнер, в якому будемо заморожувати.Aug 31, 2017

Розфасований по тарі бульйон відправити холодильник на охолодження (мінімум на 2 години). Потім, тару з бульйоном закрити кришкою, додатково запакувати в пакет, підписати етикетку, вказавши назву страви, обсяг та дату заморозки. Відправити в морозильну камеру для зберігання при температурі мінус 18 градусів.

Для зберігання підійдуть скляні банки з темперованого скла, спеціальні пластикові пакети заморожування, харчові контейнери із якісного пластику. Розморожений та розігрітий суп можна, можливо взяти із собою на роботу чи прогулянку у термосі.

Щоб розморозити, покладіть пакет або кілька “кубиків” у холодильник на ніч. Коли суп розмерзнеться, розігрійте в мікрохвильовій печі або на плиті.