Як замочити нут для хумусу?

Довге замочування Викладіть нут у миску та залийте прохолодною водою. Вона має бути вищою від нуту на кілька сантиметрів. Замочуйте бобові близько 8 години або всю ніч. Злийте рідину та промийте нут під проточною водою.Mar 26, 2019

Замочувати нут слід (як і інші) бобові надовго – на 8-12 годин, а краще на всю ніч. Якщо виходить, за 4-5 годин можна злити воду. Злийте воду і промийте нут під проточною водою. Тепер можна варити.

Нут, замочений на ніч (на 12 годин) треба буде варити до готовності не менше 1,5 години тому що в нуті за цей час запустяться процеси для початку проростання нута. – При замочуванні дотримуйтесь пропорції нута та води 1:4.

Залити окропом і поставити варити до готовності. За 20 хвилин до закінчення варіння посолити. Через 1 годину варіння нут готовий.