Як заквасити молоко без закваски?

Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати у нього невелика кількість соди. Важко повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока – І воно збережеться набагато довше.

Найкраща закваска виходить із натурального коров'ячого молока "Екомілк". Заквашувати його простіше сметаною жирністю 20-25%. При цьому враховуйте необхідне співвідношення цих продуктів 1 літр на 200 г відповідно. Сметана має мати кімнатну температуру.

Отримати найпростішу простоквашу легко: нагріти молокопоставити його в тепле місце і додати трохи сметани (їдальня ложка на літр молока), якщо немає сметани – можна заквасити молоко за допомогою скибочки чорного хліба. Простокваша буде готова вже за пару-трійку годин.