Його додають у пироги, тістечка, кекси, торти, печиво. Підходить він і до гарячих страв. Горіх добре поєднується з м'ясом усіх видів, птицею, рибою, овочами, рисом, грибами. Їм також приправляють салати, соуси, коктейлі, алкогольні напої.
0,1 г Мускатний горіх має дуже яскравий і сильний аромат, перебиваючи слабші запахи, а у великих кількостях шкодить здоров'ю, тому рекомендована доза використання спеції на одну порцію — не більше 0,1 г. Додавати мускатний горіх у блюдо слід наприкінці варіння, інакше воно набуває гіркуватого відтінку.
мелений мускатний горіх чудово поєднується з какао, гарячим шоколадом, теплим молоком, кавою.Куди додають мускатний горіх
- грибним стравам;
- картопляного пюре;
- бульйонам;
- супам;
- італійській пасті;
- батату;
- соусам та заправкам;
- ріпі;
Чай з запашним перцем і мускатним горіхом. Для приготування цього чаю використовуються спеції, які добре поєднуються. Чай готується на основі зеленого чи чорного чаю – на ваш смак. Для чаю не беріть готовий сухий порошок мускатного горіха, та й інших спецій це стосується – не отримайте потрібного аромату.