Як використовувати імбир для здоров'я?

Вживають як свіже коріння, так і висушене, подрібнене на порошок. Можна побачити їх у цукрі чи маринованими (часто подають, як приправу до суші). Звичайно ж, найкраще і корисне – це свіже коріння. Як приправу їх додають у різні м'ясні, овочеві та рибні страви; з ними заварюють чай.

Здоровим дорослим людям можна вживати до 3-4 грамів свіжого імбиру на день – приблизно до однієї чайної ложки, але не натще. Так він не дратує слизову оболонку шлунка. Але якщо імбир у порошку, краще обмежитися половиною чайної ложки на день: у сухому стані він концентрованіший.

Корінь імбиру буде корисним і при застуді, грипі, кашлі, застійних явищах у легенях, болях у горлі, застосовується як відхаркувальний засіб. Знижує рівень холестерину в крові, покращує мозковий кровообіг, зміцнює судини, знижує артеріальний тиск, використовується при атеросклерозі.

Корінь потрібно натерти на тертці або подрібнити ножем, додавши його в заварювальний чайник. Також додається щіпка заварювання, чорний або зелений. У чайник для заварювання потрібно налити окропу, накрити його кришкою, укутати рушником і дати настоятися 15-20 хвилин.