Як вибрати солодкі мандарини без кісточок?

Як зазначають експерти «Розкоштування», кісточок немає в мандаринах таких сортів, як "Сатсума", "Уншіу", "Надоркотт", а також у клементинах. "Сатсума" – дрібні мандарини з кислуватим або кисло-солодким смаком, пухкою шкіркою, без кісточок. Як правило, дозрівають з листопада до грудня.

За результатами випробувань найбільш солодкими були визнані мандарини сорту муркотт, але вони виявилися найменш соковитими. Несильно поступилися їм у солодощі клементини. Найсоковитішими мандаринами було визнано абхазькі, масова частка соку в плоді становить майже 70%.

Як вибрати солодкі мандарини Кислі сорти мандарин зазвичай плескаті або великі. Вибрати солодкі мандарини вийде, якщо купити фрукти середнього розміру з яскраво-жовтогарячою шкіркою, хоча часто солодкими бувають і жовті мандарини. Солодкі мандарини часто трохи важче, ніж кислі.