Спосіб приготування. Посудину нагрівають, насипають великомелену каву та заливають гарячою водою. Потім напою дають настоятися кілька хвилин і віджимають поршнем. Спосіб хороший тим, що дозволяє досить повно отримувати кавовий аромат. Пити, як і кава по-турецьки, треба одразу.
Великий помел (coarse grind) При грубому помолі (З частками розміром до 0,8 мм) час заварювання (екстракції – переходу в напій розчинних речовин) має бути не менше 6-8 хвилин. Час помелу в електричній кавомолці – 7-10 секунд. Три вищеперелічені види помелу вважаються базовими.
Спосіб 5. мелений кава.
- Розкрити капсулу;
- Обдати чашку окропом;
- Закип'ятити воду в чайнику і зачекати кілька хвилин. Кава готують у гарячій воді, але не вируючої;
- Висипати кавовий порошок у чашку та залити водою, приблизно 100 мл;
- Накрити чашку блюдцем;
- Зачекати хвилини 3-4;
- Додати за смаком цукор та/або кавові спеції.
Готуємо:
- Засипте мелена кава в чашку.
- Залийте в чашку воду, до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
- Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
- Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
- Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!
5 Jul 2020