Як варити Великомолоту каву?

Спосіб приготування. Посудину нагрівають, насипають великомелену каву та заливають гарячою водою. Потім напою дають настоятися кілька хвилин і віджимають поршнем. Спосіб хороший тим, що дозволяє досить повно отримувати кавовий аромат. Пити, як і кава по-турецьки, треба одразу.

Великий помел (coarse grind) При грубому помолі (З частками розміром до 0,8 мм) час заварювання (екстракції – переходу в напій розчинних речовин) має бути не менше 6-8 хвилин. Час помелу в електричній кавомолці – 7-10 секунд. Три вищеперелічені види помелу вважаються базовими.

Спосіб 5. мелений кава.

  1. Розкрити капсулу;
  2. Обдати чашку окропом;
  3. Закип'ятити воду в чайнику і зачекати кілька хвилин. Кава готують у гарячій воді, але не вируючої;
  4. Висипати кавовий порошок у чашку та залити водою, приблизно 100 мл;
  5. Накрити чашку блюдцем;
  6. Зачекати хвилини 3-4;
  7. Додати за смаком цукор та/або кавові спеції.

Готуємо:

  1. Засипте мелена кава в чашку.
  2. Залийте в чашку воду, до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
  3. Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
  4. Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
  5. Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!

5 Jul 2020