Як варити гречку, щоб зберегти вітаміни?

Щоб зберегти в гречці всі корисні властивості, її слід не варити, а запарювати. Заливаєте окропом крупу в термосі або в каструлі. Термос просто закриваєте, а каструлю – в ковдру та тепло. Годин через 6-7 можна їсти.13 Sept 2021

Запарювання у термосі. Заздалегідь приготувати термос і закип'ятити воду. Далі гречка перекладається в термос і заливається окропом із розрахунку 1:2, на 1 склянку крупи потрібно брати 2 склянки окропу. Залишити термос на ніч і з ранку вже можна буде насолоджуватися смачною та корисний кашею.

А ще в гречці багато вітамінів: A, D, C, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (фолієва кислота), P (рутин), PP (нікотинова кислота). Амінокислотний склад гречаної крупи також багатий.

Буває у продажу і зелена, тобто необроблена гречка, вона вважається найкориснішою, тому що в ній зберігається більше поживних речовин.