Закип'ятіть воду на середньому вогні, а потім зменшіть його та накрийте буряк кришкою. Готуйте 2:00. Є простий лайфхак, який допоможе зберегти яскравий колір овочів у процесі варіння: додайте лимонний сік у співвідношенні 1/2 чайної ложки на 1 літр води. Перевірити готовність буряка дуже просто.
Як зберегти колір буряків та насичений смак при варінні, розповідаємо у цій інструкції.
- Вибирайте яскраві сорти
- Збережіть шкірку
- Опускайте буряк у холодну воду
- Варіть повністю на слабкому вогні
- Не соліть раніше часу
- Використовуйте лимонний сік
- Додати оцет і цукор
- Слідкуйте за часом
Кладете миту буряк в емальовану каструлю, заливаєте окропом так, щоб він покривав плоди. Чекаємо, коли закипить і варимо у киплячій воді 30 хвилин. Зливаємо воду і ставимо буряк під струмінь холодної води. Буряк охолоджується під водою приблизно 10-15 хвилин.