Як уникнути перетворення вина на оцет?

Щоб не допустити цього, винзаводи додають у свої напої консерванти, які блокують розвиток оцтових бактерій. Найпопулярнішим консервантом є сульфіти (солі сірчаної кислоти). Сірка у вині запобігає утворенню оцтової кислоти, але при великих концентраціях вона небезпечна для здоров'я.24 Aug 2014

При початковій стадії захворювання вино можна виправити шляхом переливання його в добре закурену діжку, але краще попередньо профільтрувати і пропастеризувати (60-65 ° С). З метою виправлення хворих вин може бути використаний прийом переброджування їх на свіжому вичавленні.

Для цього необхідно підігріти вино у пляшках до 65 ° С і виварювати при такій температурі протягом 20-25 хвилин. Це не дає 100% гарантії того, що процес скисання зупиниться, але спробувати варто. Завжди можна вилити напій або зробити винну оцтову есенцію.

Методи зниження кислотності вина

  1. Розведення водою Найпоширеніший спосіб, яким користуються майже всі домашні винороби. …
  2. Купажування соків Ідея полягає в тому, щоб кислий сік змішати у певних пропорціях з іншим некислим, вирівнявши загальну кислотність сусла. …
  3. Внесення гасників кислоти
  4. Холод …
  5. Кип'ятіння

21 Oct 2015