Щоб не допустити цього, винзаводи додають у свої напої консерванти, які блокують розвиток оцтових бактерій. Найпопулярнішим консервантом є сульфіти (солі сірчаної кислоти). Сірка у вині запобігає утворенню оцтової кислоти, але при великих концентраціях вона небезпечна для здоров'я.24 Aug 2014
При початковій стадії захворювання вино можна виправити шляхом переливання його в добре закурену діжку, але краще попередньо профільтрувати і пропастеризувати (60-65 ° С). З метою виправлення хворих вин може бути використаний прийом переброджування їх на свіжому вичавленні.
Для цього необхідно підігріти вино у пляшках до 65 ° С і виварювати при такій температурі протягом 20-25 хвилин. Це не дає 100% гарантії того, що процес скисання зупиниться, але спробувати варто. Завжди можна вилити напій або зробити винну оцтову есенцію.
Методи зниження кислотності вина
- Розведення водою Найпоширеніший спосіб, яким користуються майже всі домашні винороби. …
- Купажування соків Ідея полягає в тому, щоб кислий сік змішати у певних пропорціях з іншим некислим, вирівнявши загальну кислотність сусла. …
- Внесення гасників кислоти …
- Холод …
- Кип'ятіння
21 Oct 2015