Як у Японії варять яйця?

Традиційно у Японії яйця опускали в гарячі джерела у дерев'яному ситі і готували за температури 60–75 градусів. Зараз для варіння онсен-тамаго використовують різні кухонні гаджети, наприклад, су-вид – цей спосіб найнадійніший. Крім того, яйце можна зварити в рисоварці чи мультиварці.

Японці додають сирі яйця в рис і сукіяки, японської кухні чимало популярних страв із яйцями – омлет тамагояки, рис із яйцем та куркою оякодон. Яйця нескладно готувати і вони мають високу харчову цінність, завдяки чому стали незамінним продуктом на столах. японських споживачів.

Щоб зварити правильно, яйця кладемо в холодну воду і через 1 хвилину після закипання, зменшивши вогонь, варимо 7-8 хвилин. Головне – не переварити, щоб білок не став гумовим, а жовток не вкрився сірим нальотом. Американський шеф-кухар Кенджі Лопес-Альт визначив ідеальний алгоритм варіння яєць.