Як швидко зварити розсипчасту гречку?

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи. Oct 18, 2020

Рекомендований час приготування становить 15 хвилин. Цього достатньо, щоб крупа стала м'якою і при цьому зберегла розсипчасту структуру. Не забудьте закласти додатковий час на відпочинок крупи після приготування.

Покроковий рецепт приготування Попереднє обсмажування крупи робить її більш ароматною і розсипчастої, а також зменшує час приготування. Закип'ятити у великій каструлі трохи підсолену воду. Пропорція води і крупи завжди однакова: на 1 частину гречки 2 частини води.

Щоб варити гречку у каструлі, покладіть крупу в каструлю і залийте водою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть 15-20 хвилин. Також можна покласти гречку у киплячу воду. Заважати гречку під час варіння не треба.