Як швидко висвітлити брагу холодом?

На 10 літрів браги потрібно 2 г желатину. Залити желатин холодною водою (0,4 л), залишити на 24 години через кожні 8 замінюючи воду свіжою. Через добу злити останню партію холодної води, додати теплу (0,4 л), добре перемішати і ввести желатиновий розчин брагу. Чекати три доби, акуратно зцідити спиртне.Dec 2, 2018

Прискорити природне освітлення можна охолодивши брагу до мінус 2-5 ° C, за такої температури дріжджі випадуть в осад за добу.

Дозрілу цукрову брагу можна залишити на холоді (від 5 до 15 ° С) на кілька днів (навіть до 2-3 тижнів), тоді брага освітлюється без сторонніх втручань.

Розвести лимонну кислоту у такій кількості води – змішати в пропорції 1:1. Додати розчин у брагу, перемішати, герметично закрити. Віджатий і проціджений сік лимонний вносити відразу без розведення водою.