Як швидко почистити рибу ляща?

Рибу слід добре промити у холодній воді, відрізати плавці та голову. Очистіть тушку від нутрощів: ножем акуратно розріжте черевце по довжині, не протикаючи жовчний міхур. Видаліть нутрощі, зябра, за необхідності хвіст. Промийте тушку у холодній воді.

Виріжте грудні плавці. Помістіть рибу в пакет та на обробну дошку. Починаючи з хвоста, швидкими впевненими рухами, проти зростання лусочок, знімайте луску невеликими порціями і прибирайте її вбік. Після зняття луски з одного боку, переверніть рибу на другий бік та проведіть чищення другої сторони.

Помістити ножа в розріз, зроблений ножицями, і проткнути спинку. Ріжучими рухами вести ножа паралельно хребту, притиснувши при цьому рибу зверху другою рукою. Лезо ножа має бути максимально наближеним до хребта риби. Одне філе вирізане.