Як швидко почистити лайфхак?

Рибу потрібно помістити в кухонну мийку і ошпарити окропом. Важливо не перетримати її у воді, щоб разом із лускою не злізла шкура. Стіл застеліть кількома шарами паперу – так риба не ковзатиме. Проведіть ножем або рибочисткою по ошпареній тушці з боку хвоста до голови проти зростання луски.Mar 11, 2021

Рибу слід добре промити у холодній воді, відрізати плавці та голову. Очистіть тушку від нутрощів: ножем акуратно розріжте черевце по довжині, не протикаючи жовчний міхур. Видаліть нутрощі, зябра, за необхідності хвіст. Промийте тушку у холодній воді.

Зручно робити це за допомогою рибочистки або спеціальної обробної дошки, але якщо їх немає, скористайтеся тупою стороною ножа або рукояткою ложки. Також для цих цілей підходить тертка. Плавці та хвіст можна відрізати ножицями. Втім, допустимо зробити це і пізніше, при потрошенні.

Якщо риби багато, то потрібно буде 2 каструлі: у першій каструлі окріп, в який ми занурюємо рибутримаючи її за зябра, в другій каструлі холодна вода. Рибку занурюємо в окріп, потім кидаємо в каструлю з холодною водою. Обмиваємо рибу від луски і вуаля – можна готувати.