Як роблять сироп із агави?

tequilana листя зрізають з рослини після того, як воно росло протягом семи до чотирнадцяти років. Потім сік витягується з серцевини агави, називається пінья. Сік фільтрують, потім нагрівають, щоб розщепити складні компоненти (полісахариди) на прості цукри.

Сироп агави підходить як заміна цукру для діабетиків, так як має низький глікемічний індекс, а, отже, не викликає швидкого стрибка цукру в крові та посиленого вироблення інсуліну. Через високий вміст фруктози сироп агави солодше цукру приблизно в 1,5 рази (!).

Сироп агави ще корисний тим, що до його складу входить до 5% інуліну — пробіотика, що стимулює кишкову флору, покращує обмін речовин, що знижує рівень цукру та холестерину в крові. Сироп агави — ідеальна натуральна альтернатива рафінованому цукру та штучній фруктозі.

Висновок: сироп агави може бути непоганим варіантом підсолоджувача, так як він містить кілька поживних речовин і надає порівняно м'який вплив на рівень цукру у крові.