Як роблять лукум?

Приготування Ця насолода готується з крохмалю, патоки та цукру з додаванням горіхів або фруктових соків.. Підготовлена ​​для лукуму маса наполягає два дні. Готовий лукум зберігається те щоб уникнути контакту з повітрям.

Для десерту знадобляться:

  • цукор – 500 г;
  • вода – 400 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 150 г;
  • солодкий рожевий сироп, натуральний сік чи трав'яний відвар – 100 мл;
  • щіпка лимонної кислоти чи лимонний сік – 50 мл;
  • цукати чи горіхи – 150 г;
  • суміш цукрової пудри та крохмалю – 100 г.

May 16, 2022

Загальне між лукумом і рахатлукумом хіба що додавання крохмалю. Звичайний лукум, зокрема Бековський лукум, готують на яєчному білку, що робимо його повітряним та ніжним. На смак схоже з зефіром, але лукум за структурою більш пухкий та розсипчастий.

Лукум – Це маса з патоки, крохмалю, цукру (або борошна). Вся суть у вибраній добавкі: горіхах та фруктових соках. Краще не купувати солодощі у коробках та упаковках, так ви не зможете оцінити його свіжість, якість, аромат.