Приготування Ця насолода готується з крохмалю, патоки та цукру з додаванням горіхів або фруктових соків.. Підготовлена для лукуму маса наполягає два дні. Готовий лукум зберігається те щоб уникнути контакту з повітрям.
Для десерту знадобляться:
- цукор – 500 г;
- вода – 400 мл;
- кукурудзяний крохмаль – 150 г;
- солодкий рожевий сироп, натуральний сік чи трав'яний відвар – 100 мл;
- щіпка лимонної кислоти чи лимонний сік – 50 мл;
- цукати чи горіхи – 150 г;
- суміш цукрової пудри та крохмалю – 100 г.
May 16, 2022
Загальне між лукумом і рахат–лукумом хіба що додавання крохмалю. Звичайний лукум, зокрема Бековський лукум, готують на яєчному білку, що робимо його повітряним та ніжним. На смак схоже з зефіром, але лукум за структурою більш пухкий та розсипчастий.
Лукум – Це маса з патоки, крохмалю, цукру (або борошна). Вся суть у вибраній добавкі: горіхах та фруктових соках. Краще не купувати солодощі у коробках та упаковках, так ви не зможете оцінити його свіжість, якість, аромат.