Як приготувати рибу?

Припущена риба — узагальнюючу назву гарячих рибних страв та кулінарних виробів, які готують припусканням, тобто варінням у невеликій кількості бульйону з додаванням ароматичних продуктів, розсолу та виноградного вина. Допущена риба виходить соковитішою і вважається смачнішою, ніж відварена.

Риба припущена Припущеною називається риба, зварена в дуже невеликій кількості води або бульйону з додаванням ароматичних овочів, грибів, огіркового розсолу та виноградного вина; припускають рибу у закритому посуді на плиті або в духовці. Для риби цей процес теплової обробки найпоширеніший.

Час допущення залежить від товщини порційних шматків та розміру риби: порційні шматки – від 10 до 15 хв; для цілих риб – від 25 до 45 хв.