Як правильно коптити рибу в коптильні

Поставити коптильню на вугіллі. Для зручності приготування можна поставити коптильню з рибою на мангал з хорошим, заздалегідь підготовленим вугіллям і додати ще трохи дров. Коптити рибу приблизно 20-30 хвилин в залежності від розміру риби. Закоптити рибку в коптильні нескладно, а результат порадує вас чудовим смаком.

Як правильно коптити рибу в коптильні?

Рибу посолили, провітрили, заклали в коптильню тирсу, зверху на ґрати помістили лускаті «напівфабрикати», щільно закрили кришкою і розпалили гарне полум'я.. Найвідповідальніший момент – це початок копчення. Заздалегідь подбайте про дрова.

Скільки часу потрібно коптити рибу гарячого копчення?

Риба коптить гарячим способом від 30 хвилин до 3-4 годин. Якщо тушки невеликі або оброблені на шматки, а обладнання не завантажено під зав'язку, зазвичай вистачає годинника. Радимо орієнтуватися на колір диму та зовнішній вигляд риби.