Як поводиться еририт у випічці?

Ерітріт у випічці Еритритол можна нагрівати до 180 градусів, тому він відмінно підійде для випікання. Навіть при 121 градусі він плавиться, але не карамелізується як цукор, тому не робить випічку щільніше. Щоб печиво на еритриті не розтеклося по деку, потрібно додати в тісто яйця, які «склеять» всі інгредієнти.

Але якщо ви затятий пекар, то знаєте, що цукор відіграє важливу роль у смаку та текстурі випічки. Так як еритріт приблизно на 70 відсотків солодше цукру, бажано використовувати його у співвідношенні 1: 1,25. Наприклад, якщо для рецепту потрібна 1 склянка цукру, ви повинні використовувати 1,25 склянки еритриту.

Ерітріт Солодощі еритриту складає 70% солодощі цукру, тобто, щоб замінити 1 ст. л. цукру потрібно взяти 1,3 ст.

Який на смак Ерітріт? Ерітріт має приємне «холодить» смаком, що нагадує ментол. Його часто використовують для покращення смаку інших цукрозамінників, наприклад, стевії.