Як поповнити втрату крові після операції?

Щоб об'єм та склад крові швидше нормалізувалися, рекомендується спочатку після кроводачі пити більше рідини: чаю, соків, морсів, мінеральної води. Необхідно правильне харчування: для відновлення нормального рівня гемоглобіну раціон донора має бути багатий на білкову їжу (м'ясо, печінку, рибу, яйця, бобові).

Головними помічниками при відновленні є кальцій та залізо, хоча у збалансованому харчуванні мають бути й інші корисні мікроелементи. М'ясо. М'ясні продукти містять багато користі для крові. Найбільш корисні для відновлення: нежирна свинина, всі види печінки, біле м'ясо птахів та баранина.

Щоб склад крові швидше відновився, рекомендується пити більше рідини – соки, чай. Необхідно правильне харчування: у раціоні донора завжди має бути білок, від якого залежить рівень гемоглобіну в крові. Продукти, що містять білок – м'ясо, сочевиця, квасоля та всі бобові, риба та ін.

Втрата 1 – 2 літрів крові смертельно небезпечна. Ознака ушкодження артерії: фонтан червоний крові. Ознака пошкодження вени: слабкий струмінь темний крові. Ознака капілярної кровотечі: кров просочується дрібними краплями із пошкоджених тканин.