Як називаються довгі макаронні вироби?

Довгі макаронні вироби Капеліні (capellini; від capello – волосся) – назва родом з півночі Центральної Італії, перекладається з італійської як "волосики", "тонке волосся" (1,2-1,4 мм). Також її іноді називають: Волосся ангела (Capelli d'angelo) або Волосся венери (Capelvenere).

Довгі макарони Лінгуїне довга, тонка, трохи сплющена паста. Феттуччині довгі, плоскі макарони, Плетені в «гнізда». Тальятелле — такі ж «гнізда», як і феттучіні, але трохи ширші. Паппарделле довга паста шириною 12-13 мм, також сплетена в гнізда.

Вермішель (італійською Vermicelli ; від verme – «хробак») – довгі, округлі макаронні вироби (1,4-1,8 міліметрів), тонші, ніж спагетті, але товщі, ніж капеліні. Італійською їх назва означає «маленькі черв'ячки».

Паста – це італійська назва всіх макаронних виробів. І спагетті, і равіолі, і фарфалле. Всі види. Те, що ми називаємо загальним словом «макарони», італійці називають паста.