Як називається ручка кинджала?

Те саме, що рукоятка. Ручати шаблі.

Складові частини ножа Рукоять (черен) – основна частина рукояті, що безпосередньо захоплюється рукою. Якщо меч до свого кінця сходиться клиноподібно в одну точку, її називають вістрям клинка. Заточений бік клинка називають лезом або ріжучою кромкою.

bolster – підкладка, прокладка) – частина ножа, накладка в передній частині рукояті, часто виконується з металу (цільного нестатевого "шматка"). Потрібен для захисту переднього торця рукояті або черена у місці сполучення з п'ятою клинка, забезпечує перерозподіл навантажень від клинка, виконує естетичну функцію.

Серрейторна леза (серейтор) (від англ. serrated – "зазубрений") – тип заточування ножа або іншого ріжучого інструменту з хвилястою або пилкоподібною формою ріжучої кромки. На відміну від пили, зубці серрейтора знаходяться в одній площині (немає розведення) і при використанні такого леза не утворюється тирса.