Як називається м'ясо вздовж хребта?

Вирізка (прямітіна) знаходиться в задньопоперековій частині туші тварини, є поперековою м'язовою тканиною, розташована над нирками вздовж поперекових хребців.

М'ясо корейка – це спинна частина туші яловичини, баранини, але частіше свинини з кісточкою. Її ще називають котлети на кістки. Крім м'якоті, у продукті присутні ребра, невеликий відруб хребта та мінімум сала.

Карбонад (фр. carbonade від лат. carbo — вугілля: «м'ясо, засмажене на вугіллі») — шматок свинини спинно-поперекового відрубу (як правило, корейка), смажений або запечений.

Корейка – вид м'яса; назва частини спинки (по обидва боки хребта) у тушах свинини, яловичини та баранини.