Як називається м'ясо на рожні для шаурми?

Що таке денер Донер (або денер) отримав свою назву від турецького слова «doner», що перекладається, як «обертовий».

شاورما — шауа́рма) — близькосхідна страва з м'яса (курка, ягнятина, баранина, рідше – свинина), обсмаженого на рожні, або фалафеля, загорнутого в лаваш, рідше – в піту, з додаванням капусти, свіжого огірка, цибулі, часникового соусу і, за бажанням, спецій.

Приготування їжі на рожні – це найкращий спосіб приготувати великі шматки м'яса, такі як курчата, індичка, ростбіф, бараняча нога та інші. Використовуючи цей метод, ви отримаєте соковите та ніжне м'ясо всередині та рівномірну, золотисту та хрумку скоринку зовні.

Шаурма буде особливо ніжною та соковитою, якщо приготувати її відразу з кількох видів м'яса – Курки, баранини та ін. Шматки по черзі насаджуються на рожен. Так часто роблять професійні кухарі. Перед тим як нанизати м'ясо на голку його потрібно нарізати тонкими пластами.