Як можна перевозити продукти, що швидко псуються?

Як потрібно перевозити «скоропорт»? Перевізник повинен перевозити вантажі, що швидко псуються у спеціалізованих вантажних транспортних засобах з ізотермічним кузовом (ізотермічні фургони, рефрижератори або цистерни).

швидкопсувні: можуть зберігати свої якості протягом 30 днів і лише за умови дотримання спеціального температурного режиму; особливо швидкопсувні: їх термін придатності менше 72 годин, а температура зберігання та транспортування не вище +6°C.

Для транспортування продуктів, що швидко псуються використовуються ізотермічні контейнери, тому що тільки саме вони можуть створити спеціальні умови. Перед навантаженням нового вантажу, транспортний засіб зсередини та зовні має бути повністю та ретельно очищено.

Перевезення швидкопсувних вантажів провадиться, як правило, прямими рейсами. У виняткових випадках за попередньою згодою аеропорту трансфер дозволяється приймати до перевезення вантажі, що швидко псуються з одним навантаженням в дорозі.