Як можна їсти равликів?

Готувати можна, можливо сухопутних, морських, садових та прісноводних молюсків. Серед сухопутних найсмачнішою визнано Helix Pomatia або виноградну равлик – Саме вона стала основою для знаменитого французького ескарго. Для приготування страв беруть дорослих особин, їхня вага зазвичай становить 30-45 грам.

Саме соус головним чином визначає смак готової страви: м'ясо равликів саме по собі має нейтральне смаком, що трохи нагадує гриби. У нашому інтернет-магазині можна придбати готові равлики у соусі, заморожені і не потребують довгого приготування. Глибока заморозка зберігає всі смакові властивості равликів.

При подачі вам принесуть прилади: щипці та спеціальну вилку із двома зубчиками. Раковину потрібно затиснути щипцями, а вилочкою підчепити равлик і відправити її в рот цілком. Якщо равлики охолонули, то раковину допускається тримати руками (хоча, якщо чесно, це не так вже й зручно!).