Як має виглядати манна крупа?

кремового кольору Крупа манна При розмелюванні пшеничних зерен виходить манка, яка є пшеничною крупу дрібного помелу. Як виглядає манна крупа, знають усі, а види манної крупи залежать від сортів пшениці – з м'яких сортів виходить манка світло-кремового кольори, та якщо з твердих – крупинки жовтуватого відтінку.

Основні вимоги до якості манної крупи Зовнішній вигляд повинен бути однорідним, з жовтуватим відтінком, без будь-яких грудок, що злежалися, і вкраплень. Затхлий, сирий запах одразу дасть зрозуміти, що продукт зіпсований.

Найбільш корисною з погляду поживності є манка маркування "Т". У ній більше каротиноїдів та глютену. Це крупа із дрібними крупинками приємного насиченого кремового відтінку. Вона повільніше розварюється та засвоюється.